Sjeng Scheijen

Verwacht: De Grote Verandering. Revoluties in de Russische schilderkunst 1895-1917

12 maart- 11 augustus 2013

Bonnefantenmuseum, Maastricht (NL)

 

Schilderijen van grootheden zoals Kazimir Malevich, Wassily Kandinsky en Vladimir Tatlin worden getoond naast het werk van minder bekende kunstenaars als Natalia Goncharova, Ilya Mashkov, Vasili Denisov en Aristarkh Lentulov. Het gaat stuk voor stuk om expressieve, kleurrijke en veelal figuratieve schilderijen. De meer dan 90 schilderijen zijn afkomstig uit verschillende Russische museumcollecties, waaronder het befaamde Tretyakov Museum in Moskou en het Staats Russisch Museum in Sint-Petersburg. De sfeer van de salons in Moskou en Sint-Petersburg van zo’n 100 jaar geleden zal tijdens de tentoonstelling worden opgeroepen door flankerende presentaties van foto’s, muziek, filmbeelden en teksten. Het randprogramma zal onder meer bestaan uit “Soirées Russes” met muziek-, theater- en dansvoorstellingen.
Deze tentoonstelling is samengesteld door gastconservator Sjeng Scheijen en vindt plaats in het kader van het Nederland- Rusland jaar 2013. Er zal ook een catalogus bij deze tentoonstelling verschijnen. De tentoonstelling is te bezichtigen ten tijde van de TEFAF 2013 (15-24 maart 2013).
www.bonnefanten.nl

 

September 14th, 2010 at 5:46 pm